Něco málo z historie Oddělení léčebné výživy a stravování (OLVS)
Historie Oddělení léčebné výžiny a stravování - tzv. "nového stravováku" se začala psát oficiálním uvedením do provozu v roce 1993. V tomto roce začal po kratším zkušebním provozu postupně nový provoz zajišťovat stravování nejen pro novou nemocnice,ale současně i ještě několik tet pro nemocnici tzv. starou. Sem se strava na oddělení dovážela v tzv termonádobách nebo-li termoportech. Výdej pro pacienty zajišťovali z vyhřívacích nerezových vozů sestry přímo na oddělení. Od samého počátku je stravování zajišťováno na jméno a dietu, která je pro pacienta nejvhodnější. Obdobným způsobem bylo na staré části nemocnice zajištěno i stravování zaměstnanců a dalších strávníků.
Na nové nemocnici byl odpočátku zaveden systém tzv. tabletové podávání stravy, což znamená, že každý strávník (pacient) dostal svojí porci naordinované stravy na jméno a vlastním podnose, čímž odpadá jákákoliv namipulace či zásah do jídel po tabletování na stravovacím provoze. Tento systém je v nemocnici používán do dnešní doby a jde o jeden z nejkomfortnějších typů stravování, který lze i v dnešní době nabídnout pacientům naší nemocnice. S postupen času docházelo k rozšiřování nabídky jídel a služeb a dnes si například zaměstnanci mohou objednat jídlo nejem telefonicky nebo osobně,ale také z terminálů přímo na oddělení se tří týdenním předstihem. Pro objednávání i odběr stravy používáme bezkontaktní karty a veškeré služby jsou dostupné i cizím strávníkům, kteří se u nás i v dnešní době stravují. Stravu je možné vybírat z nabídky 4 jídel v osmi variantách (s polévkou nebo se salátem a ovocem)
V dnešní době naše oddělení zajišťuje 54 zaměstnanců stravovávání pro cca 700 pacientů a 700 zaměstnanců a ostatních (cizích strávníků). V roce 2018 bude náš provoz slavit 25 let plného provozu.V roce 2019 má následně započít celkové renkonstrukce stravovacího provozu která po jeho dokončení bude nabízet více možností jak pro zaměstnance pro pro ostatní strávníky.